Appellklass spår …. kossan Mu på bete

Söndag morgon 04.25 ringer klockan. Regnet öser ner. Fast jag hade varit vaken sedan 02.30 och var vid den här tidpunkten lagom uppjagad inför dagens happening. Appellklass spår med Z i Höganäs. Toaletten var välbesökt innan vi körde kl 06.10. Rizzla fick följa med som Zs sällskap.

07.30 var vi framme i Höganäs varvid det var dax för rastning av både Z och matte. Det regnade fortfarande. Lottning kl 8.00 och vi drog startnummer 6. Vi var 11 totalt och alla anmälda hade kommit med.

Med kraftigt magknip var det dax att bege sig ut i spåren. Det regnade forfarande. Lagom tills det är vår tur avstannar regnet. En köttbulle i Zs mun och nu bar det iväg ut på en lagom våt åker med fint grönt höstvete, mycket likt en en fin gräsmatta. Z gick fint ut konstant ätande av det gröna, suck. Har jag en kossa i snöret ????  Pinne 1 fint in. Vinkel ett klockrent (åt fel håll enligt min mening men som vanligt hade jag fel), pinne 2 fint in. Därefter traskade vi på …… rakt mot det föregående spårets påsläppspunkt …..  Det spåret låg vinkelrätt mot vårt och troligen fixade vinden till att Z fick det nygångna spåret i snoken. Det innebar att vi missade vinkel nr 2 och fetnollan var ett faktum. Jag ifrågasatte Zs taktik då jag misstänkte att vi inte skulle mot det andra spårets påsläpp (fint markerad i orange) varvid Z vänder, fiskar upp rätt spår och tar slutet. Men då var ju så dax

Tillbaka på klubben körde vi budföring, plats och lydnad. Resultatet hittar ni på SBK-Tävling och det var väl egentligen bara apporten som inte funkade då hon aldrig satte sig vid avlämnadet och var rätt seg in.

Vi blev 4 av de 11 som startade. Alla hade problem med spåren. Väl hemma var det bara att slänga kläderna i tvättmaskinen då jag hade halva åkern inkletad på byxor och känger plus Zs tassar överallt.

Anmält till två appeller till så det blir nya tag om några veckor. Då ska vi pröva på rapporten igen.

Nu funderar säkert någon över varför i hela friden jag skulle vara så nervös. Hon har tävlat hur mycket som helst ….. Jo, det är lite skumt, det kan jag hålla med om. Kan bara skylla på ny hund 🙂 Men nervös var jag, så in i hoppsan nervös med redigt magknip …. och lik förbaskat sitter jag här dagen efter och funderar på vilken mer appell som kan vara aktuell utifallatt det skiter sig igen 😉

IMG_0022

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Appellklass spår …. kossan Mu på bete

  1. Åsa A skriver:

    Åh, trist att det inte funkade men det är ju inte så lätt när man får andra spår i näsan så där…. 😦

    Det där med nerver – så väl jag känner igen det! Jag som nästan inte var nervös längre när jag tävlade Kenzo mot slutet, men sen var det dags med ny hund (Garibaldi) och jisses så nervös jag blev då igen. Samma sak lär väl hända när Indi ska börja tävla… lite trött blir jag på mig själv för det är väl egentligen inget att vara nervös för… men min kropp håller inte med mig. 😦

  2. Nina Palm skriver:

    Men så tradigt :(! Fast jag lovar att det är en väldigt bra appelltävling på G ;). Upplägget jobbas det med redan nu, enligt uppgifter från väldigt säker källa. På brännet igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s