Himmelskuppen

Tänkte det var dax med en återblick från helgen som gått, kristihimmelfärdshelgen.

Onsdag packade vi ihop oss och styrde kosan mot Karlskrona BK och deras Himmelskupp. En väldigt trevlig tävling som vi ser fram emot varje år och inte blev vi besvikna i år heller. Bra organiserat, trevlig klubb, fina spår, fin rapportsträcka och dessutom kalasväder.

Torsdag blev det spår för Rizzla. Upptaget var det grannaste hon har gjort. Dessvärre blev det fel i slutet så hon missade slutpinnen och därmed var den dagens tävling slut för oss. På kvällen blev det grillning och hög stämning 🙂

Fredag var en mellandag med fint väder och långpromenad. Passade även på att träna lite lydnad med Z så att junioren fattade att även här fanns det en appellplan. Tur var det då hon fattade nada i början.

Lördag var det dax för lägre klass rapport för Z. Sträckan var kuperad och rätt knixig enligt Martin. Men Z klarade det även om hon var ute lite väl länge. Dock sprang hon inte till skyttarna 🙂 Vad hon gjorde de vet i fåglarna. Vi får träna på med mer motivation nu i sommar. Budföringen satt som en smäck. Lagom till lydnaden blev det varmare och varmare. Under tiden som högre och elit körde uppletande så fick jag och Z bli kompisar med vattenslangen. Z blev mycker förnärmad över detta tilltag. Sen spädde vi på med våta kalla handdukar. Och det gick. Vi klarade lydnaden och hon låg på platsen. Nu är vi uppflyttade till högre klass rapport och har massor av nytt att träna in 🙂

Söndag var det åter dax för spår med Rizzla. Jag själv var rätt mör efter lördagens bedrift. Upptaget blev rätt även denna gång. Rizzla knatade runt spåret och tappade det. Efter mycket om och men hittade vi tillbaka och plockade åter pinnar. Strax innan slutet tappade vi spåret igen men hittade det åter. Vi fick med oss alla pinnar inkl slutet men maxtiden var för länge sedan passerad. Därmed var det sluttävlat.

Summerat. Vi åkte för att bli uppflyttade till högre klass rapport och det klarade vi. Rizzla fick spåra då vi ändå var där. Hur mycket Rizzlas dåliga rygg spelar in vet jag inte. Vi får se framöver om det blir någon mer tävling för henne eller inte.

Nedan: Z före rapporten respektive Z efter lydnaden 😉

image1

image2

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Himmelskuppen

  1. Maria L skriver:

    Gratulerar till uppflyttningen:-) .

  2. Inger S. skriver:

    GRATTIS!!! värmen tar på krafterna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s